βιαστής-δάφνης-εισαγγελική-έρευνα-γι-42542
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2017 | 16:22

Βιαστής Δάφνης: Εισαγγελική έρευνα για το πιστοποιητικό τυφλότητας -Τι λέει ο δήμος

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος σε ανάρτηση του στα social media διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την απόφαση για προφυλάκισή του για τον βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί πότε αλλά και από ποιον χορηγήθηκε το επίμαχο πιστοποιητικό το οποίο ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου Δάφνης – Υμηττού ο Κοντζιλέλος που στο παρελθόν είχε εργαστεί στο δήμο ως συμβασιούχος, είχε προσκομίσει πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ ότι ήταν κατά 95% τυφλός και γι’ αυτό είχε ενταχθεί στη λίστα των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος αλλά και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 52χρονος έχει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του αλλά δεν έχει μαζί του τα χαρτιά του ΚΕΠΑ. Ο κατηγορούμενος επικαλείται την αναπηρία του και ζήτησε την διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο ο εντολέας του στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή την οποία δεν οδηγεί πια και μπορεί να κινείται με σκιές και φως αλλά δεν ξεχωρίζει πρόσωπα. Όπως ισχυρίζεται οι κάμερες που είχε στο σπίτι του τον βοηθούσαν να κινείται.

Στην απολογία του, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας και αυτό, σύμφωνα με τον 52χρονος, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Στο επίμαχο υλικό, ισχυρίζεται, είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που αποδεικνύουν όσα λέει.