βιασμός-στη-θεσσαλονίκη-παρέμβαση-ει-682765
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.01.2022 | 21:57

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπό το βάρος του θεσμικού του ρόλου παρενέβη ζητώντας αρμοδίως, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, ενώ στη σχετική του παραγγελία επικαλείται μία σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας, μεταξύ αυτών και του in.gr.

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει .

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης » (…) παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».