βελτιώνεται-το-σήμα-των-κινητών-στο-με-387356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2019 | 10:54

Βελτιώνεται το σήμα των κινητών στο Μετρό

Καλύτερο σήμα κινητής τηλεφωνίας θα έχουν οι συρμοί του Μετρό, ύστερα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εταιρείες κινητής με την Αττική Μετρό.

Στη συγκεκριμένη συμφωνία αναφέρθηκε χθες ο Γιώργος Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Infocom Mobile & Connected World, ο οποίος επεσήμανε πάντως ότι η υλοποίηση θα απαιτήσει χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει τα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, ξεκινούν τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν πλήρη κάλυψη με δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στους συρμούς και τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου δικτύου της Αττικό Μετρό καθώς και στους νέους σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αττικό Μετρό, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών αλλά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.