βόρεια-αττική-νύχτα-αγωνίας-εκκενώνο-930070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2021 | 01:30

Βόρεια Αττική: Νύχτα αγωνίας -Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτη, οικισμοί Αγίου Στεφάνου (live)

update 01:30 Συνεχίζεται η εκκένωση σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο, ενώ στο έλεος της πυρκαγιάς βρίσκονται οι Αφίδνες. Φόβοι για την εικόνα που θα αντικρύσουμε με το πρώτο φως της ημέρας στις καμένες περιοχές της Βόρειας Αττικής.

update 00:15 Πριν από λίγα λεπτά από το 112 στάλθηκαν τα παρακάτω μηνύματα εκκένωσης στους πολίτες σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο. Ήδη αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει στις παρακάτω περιοχές και ζητούν από τους  κατοίκους να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

update 23:22  Έκκληση να σταλούν Πυροσβεστικά Οχήματα και επίγειες δυνάμεις κάνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες στην περιοχή των Αφιδνών. «Ζητάμε βοήθεια. Επίγειες δυνάμεις και υδροφόρες. Είμαστε μόνοι μας αυτοδιοίκηση και εθελοντές», λέει χαρακτηριστικά στην aftodiokisi.gr o δήμαρχος Ωρωπίων Γιώργος Γιασημάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας αλλά και ο έτερος αντιδήμαρχος Ωρωπίων Κωνσταντίνος Λίτσας.

update 23:05  Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, μετά από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους από το 112 να κλείσουν τις καμινάδες, τις πόρτες και τα παράθυρά των σπιτιών τους.

update 22:45 Πέντε εθελοντές πυροσβέστες έχουν διακομιστεί στο ΚΑΤ, εκ των οποίων δύο διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη  ΜΕΘ.

update 22:23 Η φωτιά μπήκε και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν επεκτάθηκε.

update: 22:00 Προς τον Άγιο Στέφανο κινείται η καταστροφική πυρκαγιά, καθώς λίγο πριν τις 22:00 πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

update 20:30 Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης. Στην Εθνική Οδό έφτασαν οι φλόγες. Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες

update 20:00 Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες πλησιάζουν σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

update 19:00 Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες και Κοκκινόβραχος. Στις φλόγες η Δροσοπηγή. H φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Κρυονέρι.

update 18:00 Έφτασε στη Δροσοπηγή και καίει τα πρώτα σπίτια η φωτιά

update Η φωτιά καίει σε τμήμα εντός των πρώην βασιλικών κτημάτων και  βρίσκεται μια ανάσα από τα κοντέινερ με τους βασιλικούς θησαυρούς, δηλαδή εντός του ιστορικού πυρήνα του κτήματος.

Μεγάλη αναζωπύρωση έγινε πριν από λίγο στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάνες.

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

 Στο σημείο σπεύδουν πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ υπάρχουν ήδη ισχυρές επίγειες δυνάμεις.