τζουμέρκα-ξεψαχνίζουν-οπλοστάσιο-476867
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.05.2018 | 10:32

Τζουμέρκα: «Ξεψαχνίζουν» οπλοστάσιο που βρέθηκε σε χωριό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές υπηρεσίες των Ιωαννίνων μετά την ανακάλυψη ενός οπλοστασίου σε χωριό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο κάτοχος του οποίου θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα… μικρό πόλεμο! Οι παράνομες δραστηριότητές του έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Μόνο τυχαία δεν ήταν οι έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Βορείων Τζουμέρκων στο σπίτι του 62χρονου υπόπτου, καθώς είχαν δεχθεί πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του παράνομο οπλισμό. Η ενημέρωσή τους αποδείχθηκε σωστή, όταν ανακάλυψαν ένα μη λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι με κενό γεμιστήρα, ένα περίστροφο, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τρία μονόκαννα κυνηγετικά όπλα και ένα φλόμπερ.

Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας, ένας ασύρματος πομποδέκτης βάσης και δύο φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες με τους οποίους φαίνεται ότι ο δράστης παρακολουθούσε τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, άγνωστο ακόμη για ποιο λόγο! Πάντως, αυτό που ερευνούν οι αρχές είναι τυχόν διασυνδέσεις του με συμμορίες Αλβανών κακοποιών που δρουν στην περιοχή.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ραδιοσταθμών, ενώ τα πυροβόλα εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν και σε ποια περίπτωση έχουν χρησιμοποιηθεί.