τρομάζει-ο-ιανός-νέα-πρόβλεψη-πότε-θ-822234
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.09.2020 | 07:46

Τρομάζει ο «Ιανός» -Νέα πρόβλεψη: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα είναι το καιρικό φαινόμενο που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα. Ο μεσογειακός κυκλώνας έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς έχει βάλει σε ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία καθώς αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Καλλιάνος: Πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό

«Η Αττική θα χτυπηθεί από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου για ένα 24ωρο. Με κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες, ίσως και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει από τους 30 στους 24 βαθμούς. Από το Σάββατο θα επηρεαστούν από το Πήλιο και νοτιότερα, στην ανατολική Στερεά Εύβοια, ανατολικά Πελοποννήσου, Σποράδες και στις δυτικότερες περιοχές των Κυκλάδων. Μέσα στο Σάββατο προς το βράδυ θα εκτονώνεται η κατάσταση και από την κυριακή θα κινείται στα νότια τμήματα με βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες και θέλει μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Είναι από τις λίγες φορές που απειλείται η χώρα μας με τόσο μεγάλη κακοκαιρία. SOS εκπέμπω για το απόγευμα της Πέμπτης και το βράδυ για Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Πρέβεζα, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία».