τροχαίο-στη-βουλή-εδε-και-εκτός-τροχαί-885327
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.03.2021 | 11:26

Τροχαίο στη Βουλή: ΕΔΕ και εκτός Τροχαίας ο αστυνομικός

Έκτος Τροχαίας είναι πλέον ο αστυνομικός που έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα από το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή. Την ίδια ώρα έχει διαταχθεί ΕΔΕ με αφορμή το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τον τροχονόμο να μιλάει απότομα και να ζητάει από αυτόπτη μάρτυρα να απομακρυνθεί.

Μετακινείται από την Τροχαία Αθηνών ο αρχιφύλακας που καταγράφηκε σε βίντεο να εκδιώκει μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος στην είσοδο της Βουλής, με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα και δράστη αστυνομικό της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Παράλληλα έχει διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την συμπεριφορά του απέναντι στον πολίτη. Πρόκειται για τον αστυνομικό που φαίνεται να απομακρύνει με άσχημο τρόπο νεαρό υπάλληλο ντιλίβερι ο οποίος έχει σταματήσει και αναφέρει πως είχε το τροχαίο και πως ο οδηγός της μοτοσυκλέτα είχε περάσει κανονικά την διασταύρωση με «πράσινο».

Η εικόνα αυτή είχε καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην Ελληνική Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως ο πολίτης που επιχείρησε να εκδιώξει από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ήταν και ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε για την υπόθεση αυτή.