τροχαίο-στη-γλυφάδα-εντοπίστηκε-η-συν-739227
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.02.2020 | 14:16

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Εντοπίστηκε η συνοδηγός της μαύρης Corvette

Εντοπίστηκε η γυναίκα που επέβαινε ως συνοδηγός στη μαύρη Corvette, ο οδηγός της οποίας τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα. Η γυναίκα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος, που αμέσως μετά το τροχαίο μπήκε στο αμάξι φίλου του που ακολουθούσε και εξαφανίστηκε από το σημείο της τραγωδίας (μαζί με τη συνοδηγό), παραδόθηκε μόνος του το Σάββατο σε αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής στο Ελληνικό, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ο 40χρονος αφού έδωσε ανωμοτί κατάθεση στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ ενώ παράλληλα υποστήριξε πως «δεν κατάλαβε πώς έγινε».

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι: «Έπαθα σοκ και γι’ αυτό εξαφανίστηκα. Ούτε κατάλαβα πώς έγινε. Αυτό που μόνο κατάλαβα είναι ότι ήμουν πολύ σοκαρισμένος».

Ο 40χρονος έκανε κόντρες;

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει πως η Corvette του 40χρονου έκανε «σφήνες» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τελικά χτύπησε την μηχανή του 25χρονου.

Από πίσω του βρισκόταν άλλο αμάξι σε κοντινή απόσταση, για το οποίο από την αρχή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι παρέλαβε τον 40χρονο μόλις έγινε το τροχαίο και εξαφανίστηκε.

Επιπλέον, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, παίρνοντας τον 40χρονο για να φύγουν του φώναξε «τι έκανες ρε;».

Από την πλευρά του, ο οδηγός της Corvette παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως έφυγε με το αμάξι του φίλου του από το σημείο.

Η διαδικασία από εδώ και πέρα

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας και όχι της προανακριτικής. Αυτό σημαίνει πως ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει από εδώ και πέρα αν ο 40χρονος θα είναι ελεύθερος μέχρι τη δίκη η αν θα προφυλακιστεί.

Αυτός είναι επίσης και που θα αποφασίσει αν ο φίλος του θα δικαστεί για υπόθαλψη εγκληματία και αν το αδίκημα θα χαρακτηριστεί ως κακούργημα.