τρεις-συλλήψεις-για-παράνομη-μεταφορ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2018 | 13:54

Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Οι συντονισμένες ενέργειες και η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη τριών μελών συμμοριών και στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων παράνομης μεταφοράς πενήντα έξι αλλοδαπών.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων (από Αλγερία και Αίγυπτο) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θέρμης.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό να κινείται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος αερογέφυρας Σταυρούπολης), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν 26 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν ο 27χρονος οδηγός και ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος.

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 28χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν τριάντα παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί -στο σύνολο τους- εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.