τρίκαλα-ξύλο-σε-σχολείο-για-τον-σημαιο-993246
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2022 | 13:10

Τρίκαλα: Ξύλο σε σχολείο για τον σημαιοφόρο της μαθητικής παρέλασης

Στα δικαστήρια φαίνεται ότι θα οδηγηθούν ο διευθυντής Δημοτικού σχολείου στα Τρίκαλα και εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονέας παιδιού στο Δημοτικό, για τη διαδικασία κλήρωσης του σημαιοφόρου στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου…

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας υπέβαλλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων για εξύβριση και απειλή κατά του γονέα-εκπαιδευτικού, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, προκαλώντας του εκδορές στο λαιμό, σε μεταξύ τους διένεξη για την επαναληπτική κλήρωση του σημαιοφόρου της σχολικής μονάδας.

Εκτός της μήνυσης, ο ίδιος ο διευθυντής φέρεται να κατέφυγε και στο Νοσοκομείο Τρικάλων για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα όπως καταγράφηκε και επίσημα η επίσκεψή του στο βιβλίο συμβάντων. Από την άλλη πλευρά, ο γονέας-εκπαιδευτικός, αλλά και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρικκαίων, αντικρούει κάθε ισχυρισμούς του διευθυντή του σχολείου και αρνείται τις όποιες κατηγορίες που του αποδίδονται, καταγγέλλοντας ως παράτυπη διοικητικά τη διαδικασία δεύτερης κλήρωσης για την επιλογή του σημαιοφόρου, θέση στην οποία είχε αναδειχθεί το παιδί του από την πρώτη κλήρωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ήδη προσκομίσει όλα τα στοιχεία και σχετικά έγγραφα στην Εισαγγελία Τρικάλων προς σχετική διερεύνηση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το παράτυπο της επαναληπτικής κλήρωσης σημαιοφόρου, με ανάδειξη άλλου παιδιού.

Η υποβολή ανάλογης μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση από τον γονέα θεωρείται ως δεδομένη, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η επίσημη θέση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθούν τουλάχιστον 10 εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται πως από τους 10 που αναμένεται να συλληφθούν, οι τρεις είναι άτομα που πήγαν αυτοβούλως στην αστυνομία και είπαν πως μπορεί να είχαν επικοινωνία με την 12χρονη, αλλά δεν προχώρησαν σε συνάντηση μαζί της. Ωστόσο, τα μηνύματα δείχνουν πως οι άνδρες αυτοί συναντήθηκαν με την ανήλικη. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας άντρας 65 ετών, ο οποίος έχει εγγόνια.