τρίκαλα-εργαστήριο-υδροπονικής-κάνν-466235
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2018 | 10:33

Τρίκαλα: Εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης εντοπίστηκε

Έκανε… πάρτι ο εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλος της Ασφάλειας, όταν ερεύνησε το οίκημα ιδιοκτησίας ενός 50χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και ανακάλυψε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την παραγωγή κάνναβης με την υδροπονική καλλιέργεια!

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο οδηγούσε μια κρύπτη που είχε κατασκευαστεί στην εξωτερική πλευρά, βρέθηκε το εργαστήριο που αποτελούνταν από δύο θερμάστρες, δύο ανεμιστήρες, δύο πλαστικά δοχεία, ένα θερμόμετρο, ένα μετρητή υγρασίας, ενώ κατασχέθηκαν ένα σκαλιστήρι και διάφορα άλλα σύνεργα, μαζί με 94 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 0,60 εκατοστών τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης.

Ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά, καθώς και το αυτοκίνητό του.

Σε χωριό του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας ένας 45χρονος Έλληνας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών. Κατά την έρευνα στο σπίτι του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 146,7 γραμμαρίων.

Μέσα στο σακίδιο που είχε στην πλάτη του έκρυβε 63,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου. Έτσι, συνελήφθη και μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο που του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.