τρελάθηκε-ο-καιρός-ξαφνική-ζέστη-σκ-653086
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.08.2021 | 08:37

«Τρελάθηκε» ο καιρός: Ξαφνική ζέστη, σκόνη & καταιγίδες! Ακολουθεί «φθινοπωρινή εισβολή»

Άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα, πριν την «φθινοπωρινή εισβολή» (!) με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» ξαφνικά στους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά… και δυνατούς ανέμους και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, προβλέπει η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Ο καιρός μάλλον «τρελαίνεται» τις επόμενες ώρες καθώς απο ηλιοφάνεια πρόκειται να εκδηλώσει έντονα φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, ενώ θα υπάρξει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Για καιρό με «άρωμα φθινοπώρου» με πρόσκαιρες, τοπικές βροχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προς το τέλος της εβδομάδας μίλησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του, η ζέστη μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα και «έτσι θα πάμε μέχρι την Κυριακή με Δευτέρα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά:

Σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανώς τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια τοπικά 5 και μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 36 με 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή 27 Αυγούστου

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για το Σάββατο 28 Αυγούστου

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή 29 Αυγούστου και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα στα δυτικά.