τρεις-κακοποιοί-χτύπησαν-και-λήστεψα-1158125
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2023 | 11:49

Τρεις κακοποιοί χτύπησαν και λήστεψαν πεζό στην Αμαλιάδα

Αιφνιδιαστική επίθεση δέχθηκε ένας Έλληνας την στιγμή που περπατούσε ανυποψίαστος στην Αμαλιάδα, το απόγευμα της Τρίτης, από τρεις κακοποιούς που τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν. Ωστόσο, η ληστεία εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός Έλληνα που συμμετείχε στην επίθεση. Ο δράστης, μαζί με δυο συνεργούς του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, άσκησαν σωματική βία στον άτυχο άνδρα και άρπαξαν από την τσέπη του 500 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του. Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την ταυτότητα του ενός δράστη, όμως δεν τον έχουν εντοπίσει και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Συνελήφθη ο δράστης βίαιης ληστείας

Παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δεν απέφυγε τη σύλληψη ένας Έλληνας ο οποίος πλησίασε έναν πεζό στην πόλη της Ξάνθης και άρπαξε το πορτοφόλι του που είχε μέσα μία τραπεζική κάρτα και την ταυτότητά του με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας. Ο δράστης προσήχθη για προανάκριση στην Ασφάλεια και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης που του άσκησε δίωξη για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.