τράπεζες-το-νέο-σχέδιο-με-κωδικό-199-πο-686218
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2020 | 07:01

Τράπεζες: Το νέο σχέδιο με «Κωδικό 199» που τρομάζει

Σε μία νέα εποχή μπαίνουν οι τράπεζες μετά τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μεταξύ των τραπεζών ο αριθμός «199» που κάθε άλλο παρά με πυροσβεστική σχετίζεται. Ωστόσο πρόκειται για σχέδιο που αναμένεται να ανάψει φωτιές.

Όπως αναφέρει το insider.gr το 199 αφορά το δίκτυο καταστημάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο το δίκτυο καταστημάτων των τραπεζών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 200 καταστήματα γι’ αυτό και το 199 που είναι κατά ένα μικρότερο του 200.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το σχέδιο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα. Άλλωστε στις περιπτώσεις της Εθνικής τράπεζας και της Πειραιώς θα σήμαινε ότι τα καταστήματα θα έπρεπε να μειωθούν στο μισό.

Πιο κοντά στον στόχο των 200 καταστημάτων είναι η ALPHA και η Eurobank. Ωστόσο και πάλι θα χρειαστεί χρόνος για την ολοκλήρωση του σχεδίου και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Όπως αναφέρει το insider.gr το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μείωση του δικτύου.

Η ψηφιοποίηση πλήθους συναλλαγών και τα νέα δεδομένα που φέρνει ο κορωνοϊός περιορίζουν τις ανάγκες για επίσκεψη στα καταστήματα. Όπως καταλήγει το δημοσίευμα του insider μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότερα από 100 τραπεζικά καταστήματα δε θα υπάρχουν.