τράπεζες-πλήθος-καταγγελιών-για-τις-χ-363701
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.10.2019 | 21:33

Τράπεζες: Πλήθος καταγγελιών για τις χρεώσεις έως 6 ευρώ -Τι ισχύει

Πλήθος καταγγελιών έχει αρχίσει να δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ από καταναλωτές για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών, η οποία προαναγγέλλει προσφυγές στα δικαστήρια.

Τα τελευταία 24ωρα καταφθάνουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ δεκάδες αναφορές είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email για τα νέα τιμολόγια που επιβάλλουν οι τράπεζες, οι οποίες πλέον… χρεώνουν ακόμη και την επανέκδοση του κωδικού PIN.

Μιλώντας στο in.gr η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής», Παναγιώτα Καλαποθαράκου αναφέρει ότι «πρόκειται για αδιαφανείς χρεώσεις με υπέρογκα ποσά. Θα ζητήσουμε παρέμβαση από τα συναρμόδια υπουργεία, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, έτσι ώστε, οι τράπεζες να συνετιστούν. Εάν δε σταματήσουν να παραβιάζουν τη νομοθεσία, τότε θα προσφύγουμε με συλλογική αγωγή στα δικαστήρια».

Οι τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις στις τραπεζικές χρεώσεις, με στόχο την κάλυψη μέρους του κόστους έκδοσης και διάθεσης καρτών, στους πελάτες τους.

Οι νέες προμήθειες προβλέπουν την χρέωση ακόμη και της αλλαγής του PIN των καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών.

Οι νέες χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.