τραμπούκοι-σακάτεψαν-15χρονο-στο-1ο-επαλ-406783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.11.2022 | 14:50

Τραμπούκοι σακάτεψαν 15χρονο στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Στο νοσοκομείο έστειλαν τραμπούκοι στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έναν 15χρονο, προσθέτοντας ακόμη ένα περιστατικό στη μακρά λίστα με τη βία μεταξύ ανηλίκων.

Ο ξυλοδαρμός του μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σημειώθηκε στις 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ομάδα τραμπούκων τον πλησίασαν στο προαύλιο και τον σακάτεψαν στο ξύλο με γυμνά χέρια και κλοτσιές, άνευ λόγου και αιτίας, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «φλώρο».

Οι γονείς προχώρησαν σε μηνύσεις και για το περιστατικό ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 17 και 18 ετών.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο εκ των δραστών που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό, συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο 15χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο στέρνο, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Μάλιστα έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από τους γονείς για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

«Είναι απαραίτητοι οι ψυχολόγοι»

Η Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ τόνισε στο ThessToday.gr ότι μετά και από αυτό το περιστατικό, πρέπει επιτέλους να ληφθεί σοβαρά το αίτημα για παρουσία ψυχολόγων στα σχολεία. «Είναι απαραίτητοι οι ψυχολόγοι και πριν φτάσουμε να καταδικάσουμε και να κάνουμε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, πρέπει να τεθεί το ζήτημα επί της ουσίας. Δεν λύνεται κάπως η κατάσταση. Πρέπει να διαγνώσουμε ποιοι είναι οι οργανωμένοι στα σχολεία, ποιοι έχουν ποινικό παρελθόν, γιατί μεταξύ αυτών των ατόμων υπάρχουν και ενήλικες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να τοποθετηθούν σχολικοί φύλακες, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε στο ThessToday.gr ότι τα περιστατικά βίας στα σχολεία πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. «Δυστυχώς το υπουργείο λειτουργεί σαν να μην υπάρχουν. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, όπως σχολικοί φύλακες, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, διότι οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον αδύνατον να τα διαχειριστούν», τόνισε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ

Σημειώνεται ότι σήμερα το Δ.Σ. του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή το περιστατικό, ενώ θα εκδοθεί και ανακοίνωση.