ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νέα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σέρρες με το τρένο

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών των νομών Κιλκίς και Σερρών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου τοπικού δρομολογίου, από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαριου, και κάθε Δευτέρα ως Σάββατο, η αμαξοστοιχία 3631 θα αναχωρεί στις 07:38 το πρωί από τον Σ.Σ. Σερρών με προορισμό την Θεσσαλονίκη (με ώρα άφιξης 10:28) και ενδιάμεσους σταθμούς.

Αντίστοιχα, από 03.02.2020 και κάθε Κυριακή ως και Παρασκευή η αμαξοστοιχία 3632 θα αναχωρεί στις 18:45 το απόγευμα από τον Σ.Σ. Θεσσαλονίκης με προορισμό τον Σ.Σ. Σερρών (με ώρα άφιξης 21:41) και ενδιάμεσους σταθμούς.

Η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ήταν καθοριστική, προκειμένου να αρθεί η απομόνωση μιας μεγάλης περιοχής, όπου μοναδικό μέσο επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη είναι ο σιδηρόδρομος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Α. θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές τις χώρας μας αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης κατά την υπογραφή του μνημονίου με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Το νέο τοπικό δρομολόγιο θα βοηθήσει σημαντικά και στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού στις περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών, που διαθέτουν σημαντικούς φυσιολατρικούς (λίμνες Δοϊράνης, Κερκίνης) και ιστορικούς πόρους (Κιλκίς, Δοϊράνη, Ρούπελ κ.α), όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς.

«Πλέον οι κάτοικοι του Κιλκίς θα μπορούν να έχουν περισσότερες επιλογές μετακίνησης προς και από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόνοια και η συμβολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ήταν καταλυτική για την εξέλιξη αυτή» δήλωσε ο ίδιος, με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο μόνιμης προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σερρών και αντίστροφα, και με περισσότερα καθημερινά δρομολόγια, εφόσον ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου έως τον Σ.Σ. Στρυμόνα και εφόσον υπάρχει επιβατικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών, θα εξετάσει με τη δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον αιτήματα τοπικών κοινωνιών που αφορούν σιδηροδρομική παρουσία και λειτουργία, σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!