τραγωδία-στο-λούνα-παρκ-τι-είπε-ο-χειρι-672476
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2019 | 09:59

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Τι είπε ο χειριστής για τη λειτουργία του μηχανήματος

Ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου που στοίχισε τη ζωή στη 14χρονη Νίνα, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς την Τετάρτη.

Ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Έξι μέρες μετά το τραγικό περιστατικό έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το τι συνέβη στο “χαλί” και είχε σαν αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το κορίτσι.

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή. Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές» επισήμανε ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος, στο Star.

Τι ανέφερε η κολλητή φίλη της 14χρονης

Η κατάθεση της καλύτερης φίλης της 14χρονης που καθόταν ακριβώς δίπλα της στο μοιραίο παιχνίδι όμως, αναφέρει: «Μπήκαμε στο παιχνίδι και οι πρώτες περιστροφές ήταν κανονικές. Ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ταχύτητα και επειδή φοβήθηκα, κρατήθηκα. Τότε είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της. Το μηχάνημα σταμάτησε, κατεβήκαμε και επικρατούσε πανικός»

Διερεύνηση για τα λάθη στο μοιραίο παιχνίδι

Ο χειριστής ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ότι εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε την οργή των συγγενών. Οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν διορισθεί, αναμένεται να ελέγξουν το «χαλί» για να διαπιστώσουν τι πήγε στραβά.

Εξιτήριο πήρε ο πατέρας της 14χρονης

Ο πατέρας της 14χρονης πήρε εξιτήριο την Τετάρτη από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία. Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.