τούρκοι-για-ψέριμο-τα-βάζουν-με-την-ε-1037462
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.06.2022 | 10:27

Τούρκοι για Ψέριμο: Τα «βάζουν» με την ελληνική σημαία στο νησί

Συνέχεια στην προπαγανδιστική υστερία με την Ψέριμο, δίνει η Τουρκία, μέσω των κυβερνητικών ΜΜΕ, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω στο νησί

Αυτή τη φορά, το δίκτυο Ηaber Global, παίρνοντας την «σκυτάλη» από τα χθεσινά προκλητικά δημοσιεύματα στοχοποίησης του Anadolu και του TRT Haber που έκαναν λόγο για στρατιωτικές υποδομές πάνω στο νησί, σχολιάζει αρνητικά την ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη πάνω στον βράχο.

Το Haber Global υποστηρίζει ταυτόχρονα πως η Ψέριμος απέχει από την Τουρκία, μόλις 8 χλμ. χαρακτηρίζοντας το καθεστώς ασαφές και τονίζοντας πάνω σε αυτό ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει παρανόμως το νησί.

«Στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα ανοιχτά από την Αλικαρνασσό και έχει ασαφές καθεστώς κυριαρχίας, καταγράφηκαν βαριά όπλα της Ελλάδας. Στο νησί που παρά το ότι πρέπει να είναι αφοπλισμένο καταγράφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφίστηκε και η ελληνική σημαία. Σύμφωνα με απόστρατους αυτό είναι μία προβοκάτσια. Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ένα εξ αυτών είναι η Ψέριμος πού είναι το κοντινότερο νησί προς την περιοχή Τουργκούτρεϊς του νόμου Αλικαρνασσού», αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού μέσου σύμφωνα με την μετάφραση από τα tourkikanea.gr.

Το Haber Global, προχωρά και ένα βήμα παραπάνω, εκτοξεύοντας βολές κατά του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί, «το νησί Ψέριμος ήρθε στην επικαιρότητα τις προηγούμενες μέρες, με την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νησί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι κλειστό προς εποικισμό και αφοπλισμένο, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση του δικαίου έστησε μία βάση στο νησί. Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί».