τούρκοι-δίνουν-πειραγμένο-βίντεο-μ-815593
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.08.2020 | 23:30

Τούρκοι δίνουν «πειραγμένο» βίντεο με αερομαχία στη δημοσιότητα

Οι Τούρκοι προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» στο εσωτερικό τους και να δείξουν την όποια «υπεροχή» τους. Την Παρασκευή το απόγευμα και μετά το πρωινό κάζο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας όταν οκτώ ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την 115η Πτέρυγα Μάχης της Κρήτης προκειμένου να «συναντήσουν» τα επτά τουρκικά που είχαν στόχο να παρενοχλήσουν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αποτέλεσμα μετά από δέκα λεπτά αερομαχιών τα τούρκικα μαχητικά να τραπούν σε φυγή και να επιστρέψουν στη βάση τους, θέλησαν να απαντήσουν με ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών στον λογαριασμό που διατηρεί το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter. Στο βίντεο το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που είναι επιμελώς απομονωμένα πλάνα, επιχειρεί να επιδοθεί για μια ακόμη φορά σε έναν πόλεμο προπαγάνδας. Στις εικόνες που δίνει επίσημα η Τουρκία στην δημοσιότητα τα τουρκικά F16 φαίνονται να «κλειδώνουν» σε αερομαχία ένα ελληνικό F-16 σε περιοχή πολύ νότια του Καστελλόριζου. Αν και δεν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που να προσδιορίζουν τον χρόνο λήψης, εντούτοις θεωρείται ως «αυθεντικό».

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές από το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής  Άμυνας τα 6 ελληνικά F-16 κατάφεραν να πετάξουν κάτω από τα ραντάρ των Τούρκων, «τρυπώντας» κάθε αεράμυνα της γείτονος και φθάνοντας χωρίς να τους αντιληφθούν την Κύπρο.

Στην επιστροφή, οι Τούρκοι που στο μεταξύ απογείωσαν 6 αεροσκάφη, είχαν στήσει καρτέρι για την 6άδα των Ελληνικών F-16, τ οποία όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν ποτέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα ζεύγος F-16 που είχε απογειωθεί για αντιπερισπασμό από το Καστέλι της Κρήτης,  «τράβηξε» επάνω του τα μάτια των Τούρκων καταφέροντας να τους παρασύρει σε μία αερομαχία άνευ περιεχομένου και η 6άδα των Ελληνικών F-16, να επιστρέψει χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι για δεύτερη φορά.