τουρκία-η-viral-εικόνα-με-τον-άνδρα-της-εμακ-1134367
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2023 | 13:52

Τουρκία: Η viral εικόνα με τον άνδρα της ΕΜΑΚ

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εικόνα για την προσφορά των δυνάμεων της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» Τουρκία και Συρία, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Η εν λόγω εικόνα έχει συγκινήσει πολλούς χρήστες των social media.

Πρόκειται για μια digital art φωτογραφία -που αποτυπώνει μια φανταστική σύνθεση- και δημιουργήθηκε από τον υποστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Κοτρίδη. H σύνθεση, αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney, εικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη της ΕΜΑΚ να κρατάει με στοργή ένα μικρό παιδί, που απεγκλώβισε από τα ερείπια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό. Και λίγες ώρες μόνο μετά την δημοσίευσή της, αναπαράγεται από χιλιάδες χρήστες των social media.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία» αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του στο Facebook. «Είμαι εδώ για σένα» προσθέτει στην ανάρτησή του σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά.

Δείτε την ανάρτησή του: