του-έστειλαν-στο-σπίτι-το-πρόστιμο-για-861857
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.03.2021 | 16:47

Του έστειλαν στο σπίτι το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας -Τον είδαν σε… φωτογραφία

Ετεροχρονισμένα και μέσα από μια φωτογραφία βεβαιώθηκε παράβαση και πρόστιμο για μη χρήση μάσκας στον βασιλιά του καρναβαλιού της Ξάνθης, τον γνωστό ως «Πειρατή του Θερμαϊκού» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού εμφανίζονται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε στις 13 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Μέσα από το βίντεο κάποιοι απαθανάτισαν ένα στιγμιότυπο που φαίνεται να έχουν κατεβασμένη τη μάσκα και έπειτα προχώρησαν σε καταγγελία.

Όπως αναφέρει ο Πειρατής, στο makthes.gr κατά κόσμον Παναγιώτης Γεωργίου, έμαθε για το πρόστιμο χωρίς να τον ειδοποιήσει κανείς νωρίτερα για την έρευνα. «Μόλις έμαθα ότι επιβλήθηκε πρόστιμο, πήρα την αστυνομία και ζήτησα αμέσως να μου το στείλουν με email. Το πρόστιμο μου επιβλήθηκε μια εβδομάδα αργότερα από όταν ήμουν στην Ξάνθη» λέει στο makthes.gr.

«Μου φαίνεται περίεργο να επιβάλλουν πρόστιμο μέσα από μια φωτογραφία χωρίς να μας ρωτήσουν τίποτα για το περιστατικό. Το είχα όντως κατεβασμένο το μαντήλι και την μάσκα μου αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι τον λόγο. Ίσως να το είχα κατεβάσει για να καπνίσω, ή να πιω νερό» αναφέρει ο ίδιος για το περιστατικό.

Ο Πειρατής ήταν για 4η χρόνια ο βασιλιάς του καρναβαλιού στη Ξάνθη αλλά επειδή ούτε φέτος δεν έγιναν οι παρελάσεις, τον κάλεσαν για να γυρίσει βίντεο για το κάψιμο του τσάρου. «Μου πρότειναν να με πληρώσουν αλλά συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Μου πλήρωσαν μόνο τα έξοδα μεταφοράς» σημειώνει.

Δείτε την επίμαχη φωτογραφία και το πρόστιμο:

peiratis-thermaikou-xanthi-maska.jpg
prostimo-koronoios-peiratis-thermaikou.jpg