τοπικές-βροχές-το-σαββατοκύριακο-πτ-189948
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.10.2018 | 11:18

Τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο – Πτώση θερμοκρασίας & χιόνια στα ορεινά από Δευτέρα

Μετά από μια ανοιξιάτικη-φθινοπωρινή ανάπαυλα, ο καιρός ετοιμάζεται να γίνει χειμωνιάτικος και να εισβάλλει και στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Δευτέρα (22/10) με βροχές από τα δυτικά. Οι βροχές δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και στην υπόλοιπη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας. Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός για την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την παρασκευή 19 Οκτωβρίου.Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.

Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην Ήπειρο από 12 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από βόρειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και πιθανόν περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βόρειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα κυρίως στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Για το Σάββατο 20-10-2018

καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειοανατολικού Αιγαίου και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές. βαθμιαία στα βόρεια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια

Για την Κυριακή 21-10-2018

Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία: Χωρία αξιόλογη μεταβολή.

Για τη Δευτέρα 22-10-2018

Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Προσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 23-10-2018 και Τετάρτη 24-10-2018

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατα τοπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα στα βόρειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από Ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.