τον-χτύπησε-το-ρεύμα-πέθανε-για-20-λεπτ-646754
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2019 | 12:02

Τον χτύπησε το ρεύμα …πέθανε για 20 λεπτά και επανήλθε στη ζωή

Ο Μάικλ Τρουίτ από το Μίτσιγκαν είναι 20 χρονών. Στον ελεύθερο του χρόνο βοηθάει τον πατέρα του με τα μερεμέτια του σπιτιού. Αυτό έκανε και πριν από λίγες ημέρες. Ο πατέρας του έφτιαχνε κάποια ηλεκτρολογική εγκατάσταση και ζήτησε από τον Μαίκλ να του φέρει τη μεταλλική σκάλα για να σκαρφαλώσει ψηλότερα.

 Ο 20χρονος πήρε τη σκάλα επ ώμου αλλά δεν πρόσεξε ένα γυμνό καλώδιο ηλεκτρισμού που βρισκόταν λίγο ψηλότερα του.

Η σκάλα ακούμπησε το ηλεκτροφόρο καλώδιο και το ρεύμα διαπέρασε το κορμί του Μάικλ. Η καρδιά του σταμάτησε. Για την ακρίβεια επί 20 λεπτά είχε πεθάνει.

Ο πατέρας του κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά καθώς τον πήγαιναν στο νοσοκομείο οι διασώστες είπαν στον πατέρα του να μην ελπίζει. Όσο και εάν προσπαθούσαν να τον ανανήψουν δεν ανταποκρίνονταν.

Στο νοσοκομείο Μπομόντ όπου μεταφέρθηκε εκεί που περίμεναν να ακούσουν από τους γιατρούς ότι ο μικρός είχε πεθάνει, μια ειδικευόμενη τους κάλεσε στο δωμάτιο όπου είδαν τον Μαικλ ξαπλωμένο με τα μάτια ανοιχτά να τους κοιτάζει και να χαμογελάει ισχνά.

Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως συνέβη αυτό και μάλιστα τονίζουν πως παρά το γεγονός ότι η καρδιά του 20χρονου είχε σταματήσει για μισή ώρα, ο εγκέφαλος του δεν πειράχθηκε και συνήλθε χωρίς κανένα κουσούρι. Και μάλιστα όπως τονίζουν, μετά από 5 λεπτά τα κύτταρα του εγκεφάλου αρχίζουν να πειράζονται.

«Θυμάμαι ένα πόνο και πως έπεσα στο έδαφος. Ύστερα ξύπνησα στο νοσοκομείο» θα πει ο Μάικλ.