το-ρετιρέ-η-μυστηριώδης-τελευταία-σκη-956458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2021 | 20:04

Το Ρετιρέ: Η μυστηριώδης τελευταία σκηνή και γιατί κόπηκε

Tο Ρετιρέ ήταν κάτι παραπάνω από σειρά, ήταν ΙΔΕΑ. Aποτελείται από δύο κύκλους με συνολικά 84 επεισόδια. Παρόλο που αρχικά είχε ανανεωθεί για τρίτη σεζόν το 1992, τελικά τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου δεν ξεκίνησαν ποτέ κι έτσι παρέμεινε ημιτελής. Αυτή είναι η τελευταία σκηνή του Ρετιρέ, μέχρι σήμερα.

Η σειρά ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1992, με ένα επεισόδιο στο οποίο εμφανίζεται μια νευρωτική κυρία και παραληρεί για κάποιο love affair στο οποίο (μάλλον;) εμπλέκεται η ανηψιά της Κατερίνας, Ειρήνη και τελειώνει με υστερίες και ψεύτικα χαχανητά. Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι συμβαίνει στο σπιτικό του μεροκαματιάρη Ιάσονα Σέκερη και της συμβίας του, τι γίνεται με την Κατερίνα και τον κύριο Χρήστο, με την Χαρούλα Πεπονάκη και τον Φοίβο που την είχε ερωτευτεί, με την Αμαλία «την ξινή». Όλες οι ιστορίες μένουν ανοικτές, σαν μια παράλλλη πραγματικότητα ανάμεσα στην τηλεοπτική μυθοπλασία και στις διηγήσεις των παππούδων μας για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Την 1η Ιουνίου 2018 έφυγε από τη ζωή η 86χρονη Μαρία Μαρτίκα, η αγαπημένη «κυρία Θάλεια», ενώ στις 24 Οκτωβρίου πέθανε σε ηλικία 90 ετών και ο «φαρμακοποιός» Νίκος Κούρος. Προηγουμένως, το 2015, γνωστό περιοδικό είχε μαζέψει τους πρωταγωνιστές για μια επετειακή φωτό, όπου η απουσία της Κατερίνας Γιουλάκη ήταν τουλάχιστον ηχηρή.

Ο θρύλος λέει πως ο Διαλιανίδης είχε ξεμείνει από ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη και το κλείσιμο των ιστοριών και απλά είπε «δεν έχω κάτι άλλο να πω». Υπάρχει και η – αρκετά πιο πιστευτή – εκδοχή, πως κάποιες από τις πρωταγωνίστριες της σειράς ζήτησαν περισσότερα χρήματα για να συνεχίσουν και η παραγωγή απάντησε αρνητικά. Αυτό που έχει επιβεβαιώσει και ο πρωταγωνιστής της σειράς, Παύλος Ευαγγελόπουλος (Ιάσονας), ήταν πως την περασμένη δεκαετία υπήρξε πρόταση για τη συνέχεια της σειράς, που απορρίφθηκε αμέσως από τους περισσότερους συντελεστές, λόγω του γεγονότος ότι ο Γιάννης Δαλιανίδης είχε πεθάνει.

Ακολούθησαν οι Μικρομεσαίοι, που ουσιαστικά ήταν το Ρετιρέ, αλλά με διαφορετικό όνομα.

Με πληροφορίες από lifo.gr