tο-πρώτο-δυστύχημα-με-ηλεκτρικό-πατίνι-609858
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2019 | 08:01

Tο πρώτο δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι -Λυμπερόπουλος: Γι’ αυτό φωνάζουμε

Νεκρός είναι ένας 25χρονος άνδρας που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με φορτηγό στο Παρίσι.

Ο νεαρός αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό που τον χτύπησε. Οι διασώστες τον μετέφεραν με καρδιο-αναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο Παρίσι που εμπλέκεται ηλεκτρικό πατίνι, σύμφωνα με την αστυνομία και την δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίσθηκαν εδώ και έναν χρόνο στο Παρίσι, σήμερα αριθμούν περίπου 20.000, και έχουν γίνει πονοκέφαλος για τις δημοτικές αρχές, ελλείψει ρυθμιστικού πλαισίου για την κυκλοφορία τους.

Το δυστύχημα δείχνει ότι υπάρχει «ανάγκη για την υπενθύμιση των στοιχειωδών κανόνων που πρέπει να σέβονται οι χρήστες», δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Εμανουέλ Γκρεγκουάρ.

Με αφορμή το δυστύχημα στην «Πόλη του Φωτός», το enikos.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο οποίος έχει τοποθετηθεί επί του θέματος για την Αθήνα.

«Εμείς τα έχουμε πει… Έχουμε φωνάξει και γι’ αυτό φωνάζουμε. Πρέπει να μπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά πατίνια στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν γίνεται τουρίστες και παιδιά να ανεβαίνουν σε αυτά τα πατίνια και να τρέχουν στους δρόμους. Και δεν το λέμε αυτό για τις ζημιές που θα γίνουν σε αμάξια και ΤΑΞΙ, αν πέσουν πάνω σε αυτά. Το λέμε για τα δυστυχήματα που μπορούν να υπάρξουν», συμπλήρωσε.