το-παρασκήνιο-πίσω-από-την-ενέδρα-θαν-961729
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 08:57

Το παρασκήνιο πίσω από την «ενέδρα θανάτου» στο βενζινάδικο στη Νίκαια

Κατηγορούμενος για υπόθεση κοκαΐνης που είχε βρεθεί σε ΙΧ στα δυτικά προάστια της Αθήνας αλλά και για ανθρωποκτονία τον Φεβρουάριο του 2010 στην Κυψέλη, για την οποία ωστόσο αθωώθηκε ήταν -όπως αποκαλύπτει το in.gr – ο 37χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων στην Νίκαια που έπεσε νεκρός την Τρίτη από πυροβολισμούς που του έριξαν «άγνωστοι» .

Παράλληλα –σύμφωνα με την ίδια πηγή -φαίνεται να έδινε παρών και στη Μύκονο, χωρίς να διαπιστώνεται αν προχωρούσε εκεί σε «κάποιες» ενέργειες. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε ένας ακόμη ομοεθνής του που βρισκόταν στο πρατήριο. Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 37χρονου να σχετίζεται με παρανομες πράξεις (χωρίς να υπάρχει κανένα προς το παρόν συγκεκριμένο στοιχείο) αλλά και με αναφερόμενο χρέος της τάξης των 200.000 ευρω που φέρεται ότι είχε προς «αγνώστους».

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του άτυχου 37χρονου κι η οποία εμφανίζεται ότι συμμετείχε στην ιδιοκτησία του πρατηρίου είναι έγκυος σε δίδυμα παιδιά. Σε μία δολοφονία πάντως που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ λόγω της διαπίστωσης για την ανεξέλεγκτη δράση της «αλβανικής μαφίας» που προχωρά τους τελευταίους μήνες σε αλλεπάλληλες εγκληματικές επιθέσεις (σε καφετέριες, σε πρατήρια βενζίνης κλπ) με στόχο κυρίως ομοεθνείς τους.

Την Τρίτη το βράδυ λοιπόν άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τους δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο Θηβών 181. Το αμάξι τράπηκε σε φυγή και αργότερα βρέθηκε καμμένο κοντά στη Λεωφόρο Κηφισού.

Ο 30χρονος επέστρεφε σπίτι του από κατάστημα όπου διασκέδαζε στην Κυψέλη, δέχθηκε επίθεση από άνδρα, ο οποίος τον πυροβόλησε δυο φορές και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου των 9 mm, οι οποίοι στάλθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει βομβιστική επίθεση στην Βάρη στα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών , στο δίκτυο της οποίας ανήκει το πρατήριο όπου έγινε η επίθεση. Όμως τα στελέχη της ΕΛΑΣ αποσυνδέουν πλήρως τα δύο συμβάντα από την πρώτη φάση της έρευνάς τους.