το-παμε-καλεί-σε-συγκέντρωση-έξω-από-το-1095569
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 13:12

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Κύμα αλληλεγγύης στη χαμηλοσυνταξιούχο Ιωάννα Κολοβού που επιχειρούν να την πετάξουν στο δρόμο, με έξωση, εκφράζεται από σωματεία, συνδικάτα, φορείς και εργαζόμενους που καταγγέλλουν την επιχείρηση ντροπής που έγινε το πρωί στο σπίτι της, στου Ζωγράφου.

Καλούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 4.30 μ.μ., στην οδό Αβύδου.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει «Ντροπή και αίσχος! Πετάνε στον δρόμο χαμηλοσυνταξιούχο! Αλληλεγγύη το όπλο μας, νόμος το δίκιο μας».

«Καταδικάζουμε την ενέργεια της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή, που έσπασαν την πόρτα στις 5.30 τα ξημερώματα για να την πετάξουν έξω από το σπίτι της, καθώς είχε πλειστηριαστεί από την τράπεζα και δόθηκε σε εταιρεία» επισημαίνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, αυτή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή τη πορεία δεν αφήνουμε καμιά εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, καμιά λαϊκή οικογένεια μόνη» σημειώνει και προσθέτει πως «πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αλληλεγγύης, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας» απαιτώντας την άμεση ματαίωση της έξωσης και με ευθύνη του κράτους άμεση προστασία της συνταξιούχου από τον κίνδυνο να βρεθεί στον δρόμο. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως συμμετέχει μαχητικά στη σημερινή συγκέντρωση στις 4.30 μμ. στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

Το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου σημειώνει πως «Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η ζούγκλα της αγοράς τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και καλεί όλους όσοι μπορούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Νομού Αττικής και Νήσων καταδικάζει την απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης, να πετάξει στον δρόμο τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της βαρβαρότητας των κυβερνήσεων και των οργάνων τους! Από τα ξημερώματα δυνάμεις καταστολής έχουν εισβάλει σε σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου που βγήκε σε πλειστηριασμό για να το κατασχέσουν και να το παραδώσουν στα γνωστά κοράκια. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!Πολλοί συνάδελφοι μας όπως μας έχει καταγγελθεί κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια θέση με την χαμηλοσυνταξιούχο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς το σπίτι της! ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στις 16.30 στην οδό Αβύδου 146 στην περιοχή Ζωγράφου. Τους νόμους που ψήφισαν θα τους κάνουμε κουρελόχαρτα. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, καταγγέλλει και καταδικάζει την «γκανγκστερική επιχείρηση των κορακιών που με συνοδεία αστυνομικών, επιχείρησαν να πετάξουν την συνάδελφο χαμηλοσυνταξιούχο έξω από το σπίτι της» και καλεί στην απογευματινή συγκέντρωση.

«Υψώνουμε τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε άνθρωπο της τάξης μας, σε κάθε εργαζόμενο, για να μην γίνει καθεστώς ο κανιβαλισμός της αγοράς. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καταγγέλλοντας την επιχείρηση έξωσης χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου από την πρώτη κατοικία της ενώ καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, «που εφαρμόζοντας τους επαίσχυντους νόμους, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να πετάξουν στο δρόμο χαμηλοσυνταξιούχο, ασκώντας ακραία βία και τραμπούκικες μεθόδους, με τη συνοδεία της αστυνομία και δικαστικού επιμελητή» και υπογραμμίζουν πως «δίνουμε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στους εκβιασμούς των τραπεζών, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στους υπέρογκους τόκους των δανείων για την απόκτησή της, στην εξαθλίωση που οδηγούν το εργατικό, λαϊκό εισόδημα».

Παράλληλα καλούν τόσο στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 16.30 στην οδό Αβύδου 146 στην περιοχή Ζωγράφου αλλά και στην κινητοποίηση «μαζί με σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών, καθώς και φορείς των γειτονιών της Αθήνας, σε κινητοποίηση στην εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων “doValue”», στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας, την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 11 π.μ..