το-μήνυμα-της-μαριάννας-β-βαρδινογιάν-756228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2020 | 07:30

Το μήνυμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την πανδημία

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ”, επέλεξε να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν αυτό το διάστημα καθημερινή μάχη για να σώσουν τους ασθενείς με κορονοϊό. Η κα Βαρδινογιάννη έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις έγκαιρες ενέργειές του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα χαρακτηρίζοντάς τον “ηρωικό γιατρό και πάνω από όλα Άνθρωπο”.

Τέλος, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα για την συμμόρφωση με τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πολιτεία, δήλωσε πως “Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τις ευπαθείς ομάδες”. Το μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη “Αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες ώρες με συγκίνηση βλέπω τον λαό μας ενωμένο να πολεμά για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο. Το “εγώ” υποχωρεί μπροστά στο “εμείς”.

Ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό, καθώς μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε την μεγάλη αυτή εθνική, αλλά και παγκόσμια κρίση, είναι αν όλοι μας καταλάβουμε πως αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος ενός συνόλου και πως οι πράξεις μας επηρεάζουν κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Η σκέψη, η καρδιά και η έννοια μου είναι πάντα κοντά στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που δοκιμάζεται. Προσεύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου η Παναγία να είναι κοντά σε κάθε έναν και καθεμία και να μας δίνει τη δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να γεμίζει τις καρδιές μας με την πίστη πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Παρακολουθώντας κάθε μέρα με αγωνία τους αριθμούς στη χώρα μας και στο εξωτερικό, που τόσο κυνικά αντανακλούν τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ την Πολιτεία, με Πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό μας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα γρήγορα αντανακλαστικά που είχε η Ελλάδα μας στην αρχή της πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περάσουμε αυτή την κρίση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Ανεκτίμητη όμως είναι η συμβολή του ηρωικού γιατρού, μα πάνω από όλα του Ανθρώπου, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, μαζί με το επιτελείο του, κάνει καθημερινά έναν άθλο για να σταθεί η χώρα όρθια. Η πατρίδα του οφείλει πολλά. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους ήρωες αυτής της “μάχης”: τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές που όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά, η προσφορά και η αγάπη στον διπλανό επιβιώνουν κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού μας Νοσοκομείου , τους “άγρυπνους” φρουρούς των παιδιών της “ΕΛΠΙΔΑΣ” που με όλες τους τις δυνάμεις φροντίζουν για να δίνουν τα παιδιά μας καθημερινά την δική τους μάχη σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και να βγουν νικητές, αλλά και στους συμβατούς εθελοντές δότες μυελού των οστών που κάτω από αντίξοες συνθήκες έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας μας, για να δώσουν το πολύτιμο μόσχευμα μυελού και να σωθούν τα παιδιά μας. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Με συγκίνηση δεχόμαστε όλο αυτό το διάστημα σημαντικές δωρεές και νοσοκομειακό υλικό από φορείς του εξωτερικού, υποστηρικτές και συμμάχους μας, που γνωρίζοντας από κοντά το ιερό έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο μας βρίσκονται στο πλευρό μας για να βοηθήσουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του. Διαχρονικά οι Έλληνες έχουμε αποδείξει πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τις ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με προβλήματα υγείας αλλά και τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου εύχομαι αυτή η δοκιμασία να αποτελεί σύντομα παρελθόν για την πατρίδα μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σύντομα σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου και να μπορούμε να πούμε πως τα καταφέραμε. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης θα δώσουμε με δύναμη τη μεγάλη μάχη για την Ελπίδα, τη μάχη για τη Ζωή. Και θα νικήσουμε. Μένουμε όλοι σπίτι, ενωμένοι και αγαπημένοι με τη βοήθεια της Παναγίας να μας προστατεύει όλους”.