το-μετάνιωσε-ο-παπάς-που-χρησιμοποίησ-720087
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2021 | 20:28

Το μετάνιωσε ο παπάς που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία

Μετανιωμένος δηλώνει ο παπάς που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία σε χωριό του νομού Ιωαννίνων και ο οποίος τιμωρήθηκε με αργία, καθώς σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμο, παραδέχθηκε πως έκανε λάθος.

«Ένας ιερέας χωρίς να ρωτήσει, από φόβο, είχε τον λογισμό αυτός ο άνθρωπος να κάνει αυτή την πράξη, να κοινωνήσει δηλαδή του πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσεως. Εγώ έμαθα τυχαία αυτό το πράγμα μετά το Πάσχα. Τον κάλεσα τον άνθρωπο να δούμε τι έγινε, παραδέχτηκε ότι όντως το έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega o Μητροπολίτης.

«Είχε αυτόν τον λογισμό μήπως μεταδοθεί. Είναι θέμα πίστεως αυτό το πράγμα και δεν μπορούμε εμείς να μπούμε στη διαδικασία αμφισβήτησης των μυστηρίων. Ο ιερέας από την πλευρά του, δήλωσε συντετριμμένος. Προς Θεού δεν θέλω να αμφισβητήσω το μυστήριο, έπρεπε να ρωτήσω. Έκανα λάθος» πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επιβάλλει τιμωρία σε κληρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αφού πέρυσι τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, ένας άλλος ιερέας κοινώνησε τους πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσης.

«Έκανα ένα λάθος πάνω σε κρίση πανικού. Η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια και ήταν από τα πρώτα κρούσματα στα Ιωάννινα πέρσι το Μάρτιο. Από εκεί και πέρα εγώ θεώρησα ότι είναι καλύτερο για να μην υπάρχει φόβος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία, να τους κοινωνήσω με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης που μετά καταστρέφονται» τονίζει ο ιερέας μιλώντας στο Mega.

«Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών» συμπλήρωσε τονίζοντας πως υπήρχαν και άλλοι ιερείς που έκαναν το ίδιο για να προστατεύουν τους πιστούς.