το-κομμωτήριο-μετά-την-καραντίνα-όλα-α-768577
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2020 | 14:46

Το κομμωτήριο μετά την καραντίνα: Όλα αυτά που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε

 Αλλάζουν πολλά στα κομμωτήρια λόγω του κορονοϊού. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε λίγο πριν επισκεφθείτε ξανά το κομμωτήριό σας.
Από αύριο Δευτέρα (4/5) μπαίνουμε σε μια νέα καθημερινότητα, με την σταδιακή άρση των μέτρων αφού πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες ώστε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό.

Ένα από τα θέματα που δυσκόλευσαν αρκετούς κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν το θέμα των μαλλιών, τόσο του κουρέματος όσο και τις περιποίησης αφού τα κομμωτήρια ήταν κλειστά.

Όμως η επίσκεψη στο κομμωτήριο θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με όσα ξέραμε πριν.

Τι αλλάζει και πως οφείλει να έχει προετοιμαστεί ο πελάτης 

Οπωσδήποτε μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή στο κομμωτήριο.

Τέλος ο καφές ή το οποιοδήποτε ρόφημα ή φαγώσιμο που συνηθίζαμε να παίρνουμε απ΄ έξω πηγαίνοντας στο κομμωτήριο ώστε να πίνουμε κατά την διάρκεια της περιποίησης των μαλλιών. Ο λόγος είναι πως αν πίνει ο πελάτης καφέ θα πρέπει συνεχώς να βγάζει την μάσκα, κάτι που δεν επιτρέπεται. Το μοναδικό που μπορεί να έχει μαζί είναι ένα μπουκαλάκι νερό αφού τα κομμωτήρια (τα περισσότερα έστω) δεν θα προσφέρουν ρόφημα λόγω των κανόνων προστασίας.

Δεν επιτρέπονται αντικείμενα πάνω στους πάγκους εργασίας, ούτε το κινητό και μάλιστα κάποια κομμωτήρια έχουν μεριμνήσει για ειδικές τσάντες ώστε να μπαίνουν μέσα τα αντικείμενα του πελάτη τις οποίες θα έχει μπροστά του και στην συνέχεια θα πλένονται και θα απολυμαίνονται.

Τα γάντια δεν είναι υποχρεωτικά για τον πελάτη (είναι για τον εργαζόμενο κατά την διάρκεια του λουσίματος ή της αισθητικής).

Δεν επιτρέπονται περιοδικά επειδή τα αγγίζουμε και τα ξεφυλλίζουμε.

Η καρέκλα και ο πάγκος εργασίας θα απολυμαίνονται κάθε φορά που αλλάζει ο πελάτης.

Τα εργαλεία θα αποστειρώνονται μετά από κάθε εργασία.

Θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεπείς όλοι στα ραντεβού τους, ενώ κρίνεται προτιμότερο να πηγαίνουν χωρίς συνοδούς λόγω των ατόμων που επιτρέπονται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και θα υπάρξει πρόβλημα.

Όσον αφορά το πιστολάκι, για το οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τις προηγούμενες ημέρες, επιτρέπεται η χρήση του αλλά με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ενώ τα κλιματιστικά θα είναι κλειστά.

Όσον αφορά την ρεσεψιόν-ταμείο του κομμωτηρίου, έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας και οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις όπως κάνουν στα σούπερ μάρκετ

Ωστόσο από αύριο ανοίγουν ξανά και σύμφωνα με τους κομμωτές- ιδιοκτήτες κομμωτηρίων σχεδόν όλοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

Πηγή: gazzetta.gr