το-κόλπο-για-να-καταλάβετε-αν-χρειάζ-456387
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2019 | 22:48

Το «κόλπο» για να καταλάβετε αν χρειάζεστε νέο μαξιλάρι

Είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε καθημερινά, είναι αχώριστος σύντροφος στον ύπνο μας, αν δεν μας βολεύει υποφέρουμε, κι όμως αμελούμε να το αλλάζουμε όταν πρέπει.

 Ο λόγος για το μαξιλάρι μας, το οποίο πολύ συχνά ξεχνάμε ότι, όπως όλα τα αντικείμενα, έχει κι αυτό συγκεκριμένο χρόνο ζωής.

Συν τω χρόνω, τα μαξιλάρια μας χάνουν την απαλότητα και τον όγκο τους και, ως εκ τούτου, μειώνεται η υποστήριξη στον αυχένα και το κεφάλι μας.

Ωστόσο, πώς μπορούμε να ξέρουμε αν τα μαξιλάρια μας πρέπει να αλλαχθούν; Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόπο για να το διαπιστώσουμε.

Ο πρώτος είναι η «μέθοδος της σέλας»: διπλώνουμε το μαξιλάρι στα δύο στο μπράτσο μας. Αν διπλωθεί εύκολα, τότε θέλει άμεσα άλλαγμα, αν το δίπλωμα είναι δύσκολο, τότε έχει ακόμα ζωή.

Ο δεύτερος είναι η «μέθοδος της πρέσας»: ακουμπάμε το μαξιλάρι σε μια επίπεδη και σκληρή επιφάνεια και πιέζουμε στο κέντρο του. Αν επανέλθει άμεσα στην αρχική του κατάσταση, είναι καλό για να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε. Αν παραμείνει πιεσμένο, τότε θέλει πέταγμα.