το-κλείσιμο-του-art-tv-και-η-επόμενη-μέρα-387424
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2018 | 10:28

Το κλείσιμο του ART TV και η επόμενη μέρα

Στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ TV προχωρά ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Καρατζαφέρης μετά το πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο κανάλι για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου με αφορμή ένα «γκάλοπ» που είχε μεταδώσει ο σταθμός.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επεβλήθη στο κανάλι από το ΕΣΡ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε από την εκπομπή του ότι «ένα τεράστιο πρόστιμο που μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού. Ούτως ή άλλως είχαμε πάθει ζημιά όταν ο ίδιος φορέας με γραμμή της κυβέρνησης μας έκανε τοπικούς από πανελλήνιους και χάσαμε τους πελάτες μας. Ήταν 7-8 οδυνηροί μήνες, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από την 1η Ιανουαρίου, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά εμάς».

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με ψήφους 5 προς 2 έκριναν ότι υπήρξε προσβολή μνήμης νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραποίηση των γεγονότων. Μάλιστα, δύο μέλη του ΕΣΡ, ο Γιώργος Πλειός και η Πόπη Διαμαντάκου ζήτησαν το πρόστιμο να είναι 200.000 ευρώ, ωστόσο, μειοψήφησαν. Το ΑΡΤ TV καλείται, επίσης, να δημοσιοποιεί την απόφαση του ΕΣΡ είτε με κρόουλ είτε με κάρτα στην οθόνη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως λέγεται ο κ. Καρατζαφέρης έχει έρθει σε επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο στον ΣΚΑΪ ώστε η συχνότητα του AΡΤ να μετατραπεί από το νέο έτος στο περιβόητο ΣΚΑΪ24 που ετοιμάζεται στο Νέο Φάληρο με πολλά γνωστά ονόματα στο δυναμικό του.