το-φιάσκο-της-ελ-ασ-ποιος-είναι-ο-μένι-891667
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2021 | 10:15

Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ – Ποιος είναι ο Μένιος Φουρθιώτης που είχε αστυνομική φρουρά (βίντεο)

Τις προηγούμενες μέρες απασχόλησε την επικαιρότητα έντονα ένας κύριος με το όνομα Μένιος Φουρθιώτης.

Με εντολή Χρυσοχοΐδη

Ολόκληρη κυβέρνηση αποφάσισε με εντολή Χρυσοχοΐδη να εξεταστεί το θέμα της αστυνομικής φρουράς για τον κύριο Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον κύριο Μένιο Φουρθιώτη.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του συγκεκριμένου κυρίου.

Όταν το θέμα δεν υπήρχε για την ΕΛ.ΑΣ

Σε όλα τα παραπάνω να υπενθυμίσουμε ότι πριν τις βαρύγδουπες παρεμβάσεις το θέμα ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Η ίδια η Αστυνομία διέψευδε το θέμα της παροχής αστυνομικής φύλαξης στον κύριο Μένιο Φουρθιώτη, όταν η υπόθεση δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες ενώ υπήρξαν και καταγγελίες του αντιδημάρχου Ραφήνας.

Ιδού τι υποστήριζε η ΕΛ.ΑΣ στις 24 Μάρτη.

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» (η ανακοίνωση εδώ)

Ο ισχυρισμός για την ανάγκη αστυνομικής φρουράς

Εκτός τον παραπάνω να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη στο «Βήμα», «η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»».

Τρία βίντεο που έχουν ενδιαφέρον

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε δύο βίντεο που απαντούν σε ένα βαθμό στο ερώτημα ποιος είναι αυτός ο κύριος που εκτιμήθηκε ότι χρειαζόταν αστυνομική προστασία.

Στο πρώτο βίντεο ( λίγο μεγάλο σε διάρκεια αλλά αξίζει να το δείτε) είναι ένα απόσπασμα από την εκπομπή που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.  Πρόκειται για αφιέρωμα (αγιογραφία θα μπορούσαν να το πούνε οι κακές γλώσσες) στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «γεννημένο ηγέτη». Αδυνατούμε να το περιγράψουμε. Δείτε το.

Στο δεύτερο βίντεο (αρκετά παλιότερο αυτό) είναι ορισμένα στιγμιότυπα από παλιότερες δηλώσεις του κυρίου Φουρθιώτη που δεν άπτονται της πολιτικής αλλά ζητημάτων ποικίλης ύλης.

Στο τρίτο βίντεο ο ίδιος περιγράφει τη σχέση του και τη συνεργασία του με την κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου.

Δεν θα σχολιάσουμε τα βίντεο.

Δείτε τα και σκεφθείτε ότι υπήρξαν ορισμένοι άνθρωποι σε θέση εξουσίας που αποφάσισαν ότι ο συγκεκριμένος κύριος χρειαζόταν αστυνομική φρουρά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.