to-φιάσκο-της-αττικής-οδού-συνεχίζετα-984208
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2022 | 08:35

To «φιάσκο» της Αττικής Οδού: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία, χιλιάδες απεγκλωβισμοί

Ξεχειλίζει η οργή για τις συνθήκες που επικράτησαν στην Αττική Οδό και τις εικόνες από την πολύωρη ταλαιπωρία των οδηγών.

Ο στρατός και τα ΕΚΑΜ που έπιασαν δουλειά το βράδυ της Δευτέρας έχουν καταφέρει έως τώρα να απεγκλωβίσουν χιλιάδες άτομα από την Αττική Οδό.

Έναν πρώτο απολογισμό για την επιχείρηση στην Αττική Οδό έκανε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα.

Η επιχείρηση ήταν (και είναι) εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η χιονόπτωση συνεχιζόταν για ώρες, ενώ επικρατεί πλέον και παγετός. Οδόστρωμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, η κίνηση των δυνάμεων είναι εξαιρετικά δυσχερής και η μεταφορά των ανθρώπων και των οχημάτων, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

Ο στρατός και ειδικές δυνάμεις, όπως τα ΕΚΑΜ έφτασαν σε όλα τα σημεία, που υπήρχε πρόβλημα, παρέχοντας τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, ενώ οδηγούσαν τον κόσμο που απεγκλώβιζαν σε ασφαλή σημεία, για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, στους τόπους διαμονής τους, ή ακόμα και σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας, εάν είναι απαραίτητο.

Συρμοί του προαστιακού ανέλαβε να βοηθήσει στη μεταφορά, αν και η κίνηση των βαγονιών γίνεται επίσης σε συνθήκες που δεν ευνοούν.

Και ενώ η κόντρα Κυβέρνησης, Αττικής Οδού και αντιπολίτευσης συνεχίζεται, θυμίζουμε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Στην Αττική Οδό αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό.