το-φεστιβάλ-ψυχικής-υγείας-και-τέχνης-1079211
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2022 | 19:46

Το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης «συν-art-ήσεις» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022

Από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης «συν-art-ήσεις», μια κοινή δράση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και της εθελοντικής πρωτοβουλίας «Talks & Crafts» της καλλιτέχνιδος Μαρίνας Τσιρώνη, σε συνεργασία με το Tag project space.

Το φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10/10/2022), που φέτος έχει θέμα «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία & την ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα».

Κεντρική δράση του είναι η έκθεση «Talks & Crafts: First Annual», η οποία περιλαμβάνει ενότητες έργων των ωφελουμένων του Κέντρου Ημέρας «Franco Basaglia» – ΕΠΑΨΥ και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη δημιουργία τους κατά το έτος 2021-2022. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων «Talks & Crafts», μιας πρωτοβουλίας της Μ. Τσιρώνη, μέσω της οποίας αναδεικνύεται η καθοριστική συμβολή της τέχνης στην ψυχική υγεία και στο ευ ζην των πολιτών.

Το «Talks & Crafts: First Annual» πλαισιώνουν workshops αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, ανοιχτά στο κοινό και στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς και παράλληλες δράσεις, ενσωματωμένες στο εικαστικό τοπίο. Έτσι, το κοινό ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται σχετικά με το έργο της ΕΠΑΨΥ στον τομέα της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και την καθοριστική συμβολή της σε ένα δημιουργικό ευ ζην για όλους και παντού.

INFO

Διάρκεια φεστιβάλ: 8-16/10/2022

Ημέρες και ώρες: 18:00-21:00 καθημερινά, εκτός Πέμπτης

Χώρος: Tag project space (Βορέου 10, Αθήνα)

Επιμέλεια: Μαρίνα Τσιρώνη, Sotiris Fen, Μαρίνα Ζιάβρα

Καλλιτέχνες: Αλεκίδης Αλέξανδρος, Βάσσου Πετρίνα, Γεωργίου Αλέξανδρος, Γιαμπάνης Νίκος, Διαμαντίδου Μαρία, Ηλιόπουλος Μανώλης (RTM), Itsmi, Κυκλοθυμία, Μάγκος Αλέξανδρος, Μεργές Άγγελος, Μπατζιάνας Σωτήρης, Μυλωνά Μαρία (Rima Lyma), Παπαγεωργίου Αλέγια, Σάρρα Κατερίνα, Σελιμάς Βασίλης, Σκουρλής Γιώργος (Atek), Σταύρου Παναγιώτης

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, μπορείτε να δείτε εδώ.

Για συμμετοχή στα workshops, παρακαλούμε, καλέστε στο 210 8100901 (κ. Χριστίνα Σπατιώτη).