Το Facebook διέρρευσε στο διαδίκτυο τις επαφές 1,5 εκατ. χρηστών

Τις επαφές 1,5 εκατομμυρίου νέων χρηστών του διέρρευσε το Facebook.

Όπως έγινε γνωστό, κάποιο λάθος του μέσου, που έχει πρόσβαση στις επαφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, ανάρτησε όλη αυτή την πληροφορία στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Facebook, οι πληροφορίες δεν διαμοιράστηκαν με άλλους χρήστες και η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία διαγραφής των επαφών αυτών. Μάλιστα, η εταιρία σημείωσε στο Reuters οι χρήστες των οποίων οι επαφές αναρτήθηκαν στο Facebook, αναμένεται να ενημερωθούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, έπειτα από δημοσίευμα του Bussiness Insider που υποστηρίζει πως η Facebook απέκτησε πρόσβαση σε όλη αυτή την πληροφορία χωρίς να ενημερωθούν οι χρήστες, ούτε να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους. Το σύστημα εντόπιζε τις επαφές των e-mail κάθε φορά που ο χρήστης συνδεόταν στον λογαριασμό του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ένα σφάλμα του συστήματος αποκάλυψε τους κωδικούς πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τους οποίους και αποθήκευε σε αρχεία προσβάσιμα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που οδήγησε τον ιδρυτή της Facebook ενώπιον του Κογκρέσου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, FACEBOOK, ΕΠΑΦΕΣ, ΔΙΑΡΡΟΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!