το-αντίο-του-ολυμπιακού-στον-σάββα-θ-485097
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.08.2020 | 20:18

Το «αντίο» του Ολυμπιακού στον Σάββα Θεοδωρίδη

Το δικό του “αντίο” στον Σάββα Θεοδωρίδη “είπε” ο Ολυμπιακός μετά την είδηση της απώλειας του επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ.

Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας κάνουν αναδρομή στην ιστορία που έγραψε με τον Ολυμπιακό ο εκλιπών και καταλήγει λέγοντας: “Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…”.

Αναλυτικά:

Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

 Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, ανάμεσα σε άλλα, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…