το-άγνωστο-παρασκήνιο-με-τη-βουγιουκλ-631013
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2019 | 13:42

Το άγνωστο παρασκήνιο με τη Βουγιουκλάκη και τη Ρίκα Διαλυνά (βίντεο)

Μπορεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη να οφείλει ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας της στη Φίνος φιλμ, ωστόσο, οι σχέσεις τους δεν ήταν πάντα αρμονικές. Συνήθως, για οικονομικούς λόγους…

 Μάλιστα, το 1964, η Αλίκη είχε φύγει από τη Φίνος για να πάει στη Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης. Τη σεζόν 1965-66 βγήκε με μία μόνο ταινία στους κινηματογράφους, τις Διπλοπενιές, ενώ τον Μάιο του 1966 πήγε στις Κάννες. Μετά την επίσημη προβολή της ταινίας, ακολούθησε ένα ελληνικό πάρτι -παρουσία του Γιώργου Ζαμπέτα και της ορχήστρας του- όπου η Ελληνίδα σταρ είχε εμφανιστεί πιο λαμπερή από ποτέ…

Το τέλος του πάρτι, ωστόσο, ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι είχε φανταστεί σύμφωνα με ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Ελένη».

«Είχε συμφωνηθεί ότι στο “Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια” θα σηκωνόμασταν εγώ και ο Δημήτρης, ήταν και η τραγουδίστρια Μανταλένα και ο Ζαμπέτας. Άρχισε ο Ζαμπέτας να παίζει, σηκώθηκε ο Δημήτρης να χορέψει ζεϊμπέκικο, πήρα εγώ το μικρόφωνο μαζί με τη Μανταλένα, άρχισαν οι Γάλλοι να σπάνε τα πιάτα, να γίνεται ένας σαματάς και ξαφνικά κατέβηκε ο γενικός διακόπτης. Σταμάτησαν όλα. Έκοψε ο Βίκτωρας Μιχαηλίδης το γλέντι, έδιωξε τις κάμερες και τους φωτογράφους και είπε «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αργότερα». Ο Δημήτρης δεν αισθάνθηκε καλά και ήταν η πρώτη φορά που είχε δίκιο 100% σε έναν καβγά» είχε πει η Αλίκη η οποία κάθε φορά που αναφερόταν στο περιστατικό επέρριπτε ευθύνες στον πανίσχυρο παραγωγό της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη καθώς πίστευε ότι είχε τα δικά του σχέδια για εκείνη τη βραδιά.

«Μετά από μία ώρα άρχισε να λέει ένα άλλο τραγούδι ο Ζαμπέτας και είχε ανεβάσει τη Ρίκα Διαλυνά ο Μιχαηλίδης, έσπαγαν πιάτα, κάμερες έγραφαν τη Διαλυνά κι εμείς καθόμασταν φόντο γιατί ήθελε ο Βίκτωρας να παρακολουθήσει τη Ρίκα. Τότε ο Δημήτρης ανέβηκε πάνω, βούτηξε τον Βίκτωρα από το πουκάμισο, του έσκισε τις γραβάτες και τα σακάκια. Έφερες εμένα και τη γυναίκα μου από τη Θεσσαλονίκη άυπνους! Είχε δίκιο ο Δημήτρης, έγινε χαμός. Βγήκαν έξω από το κέντρο και ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη. Η Ρίκα Διαλυνά συνέχιζε να χορεύει και οι κάμερες παίρνανε κι εγώ σε μια άκρη μόνη, έκλαιγα. Την άλλη μέρα ήταν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες πρωτοσέλιδο ότι το ελληνικό γλέντι κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, ο Δημήτρης ήταν σε φοβερό χάλι κι εγώ έμεινα δίπλα του άυπνη. Και μετά, γυρίσαμε με την πρώτη πτήση στη Θεσσαλονίκη» είχε αποκαλύψει.