το-1ο-δημοτικό-υμηττού-κάνει-δωρεάν-μαθ-534125
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.11.2018 | 09:09

Το 1ο Δημοτικό Υμηττού κάνει δωρεάν μαθήματα ελληνικών στα προσφυγόπουλα

Mια μεγάλη αγκαλιά έγινε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού για τρία προσφυγόπουλα αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα την ώρα που άλλα σχολεία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και τους κλείνουν τις πόρτες.

Το σχολείο, όχι μόνο αγκάλιασε τα παιδιά, αλλά αποφάσισε να τους παρέχει δωρεάν μαθήματα ελληνικών προκειμένου να μάθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την γλώσσα μας.

Συγκεκριμένα τρία προσφυγόπουλα (τα δύο στην ΣΤ’ και το ένα στην Δ’) γράφτηκαν στο σχολείο, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από την στιγμή που δεν ξέρουν την γλώσσα.

Αντί όμως να γίνουν κινητοποιήσεις για να φύγουν, όχι μόνο ενσωματώθηκαν, όχι μόνο θα συμμετέχουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά λήφθηκε η απόφαση να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο. Πως; Με το να κάνουν φυσικά εντελώς δωρεάν μαθήματα ελληνικών, προκειμένου να μπορέσουν να μάθουν ακόμα πιο γρήγορα την ελληνική γλώσσα. Τα μαθήματα θα γίνουν εθελοντικά από μητέρα μαθητή που είναι φιλόλογος.

Μια κίνηση που αξίζει να μαθευτεί, καθώς δείχνει τον δρόμο σε άλλα σχολεία, σε άλλους Συλλόγους Γονέων, για το πως μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά, για το πως μπορούν να βοηθήσουν αθώες ψυχές που βρίσκονται σε μια ξένη χώρα και το μόνο που δεν θέλουν να βιώνουν είναι το μίσος και την απαξίωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως αρχικά το μάθημα θα γίνεται για τα παιδιά του 1ου και είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν και γι’ αυτά του 2ου Δημοτικού Υμηττού.