την-πίεζαν-να-αποσύρει-καταγγελία-για-708731
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2019 | 16:54

Την πίεζαν να αποσύρει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Δύο υπάλληλοι του Τμήματος Δασών στην Γεροσκήπου της Κύπρου συνελήφθησαν, μετά την καταγγελία εργαζόμενης στο Τμήμα, ότι της άσκησαν πιέσεις να αποσύρει προηγούμενη καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον υπάλληλο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, η εργαζόμενη κατήγγειλε με επιστολή της την περασμένη εβδομάδα στον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Διεύθυνση του Τμήματος Δασών, ότι προϊστάμενός της προβαίνει κατ’ επανάληψη σε άσεμνες επιθέσεις εναντίον της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προϊστάμενος της την καλούσε εν ώρα εργασίας να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του, ενώ της πρότεινε ακόμα και να βρεθούν εκτός υπηρεσίας.

Όπως κατήγγειλε δε την περασμένη Παρασκευή, δύο πρόσωπα, λειτουργοί του Τμήματος Δασών Γεροσκήπου, την πίεζαν να αποσύρει την καταγγελία της. Η εργαζόμενη όχι μόνο δεν ενέδωσε στις πιέσεις των συναδέλφων της, αλλά προχώρησε σε νέα καταγγελία, αυτή τη φορά κατά των δύο προσώπων που της ασκούσαν πιέσεις.

Η Αστυνομία προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στη σύλληψη των δύο προσώπων, που φέρεται να ασκούσαν πιέσεις, καθώς και του τρίτου προσώπου που φέρεται να επιτέθηκε άσεμνα στην εν λόγω εργάτρια. Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.