την-πέμπτη-συνεχίζεται-η-επεισοδιακή-662890
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2022 | 17:57

Την Πέμπτη συνεχίζεται η επεισοδιακή δίκη Κορκονέα

Έπειτα από μία επεισοδιακή διαδικασία, που κράτησε σχεδόν έξι ώρες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας σχετικά με τη δίκη του πρώην ειδικού φρουρού και καταδικασμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, διακόπηκε για το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε μόνο η κλήρωση των ενόρκων, ενώ κατεγράφησαν αλλεπάλληλες διακοπές μετά από έντονες παρεμβάσεις της Πολιτικής Αγωγής, που της επετράπη η παρουσία αλλά όχι και ο λόγος στη δίκη.

Εντάσεις και διακοπές

Οι τόνοι ήταν ανεβασμένοι εξαρχής απ’ όταν ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων της οικογένειας, Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους συνηγόρους υπεράσπισης Βαγγέλη Ανδρούλα και Νίκου Αλετρά.

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν συγχρόνως την έδρα για την απόφαση να μην έχουν δικαίωμα λόγου, καθώς πάρθηκε χωρίς να έχει συγκροτηθεί με τους ενόρκους, ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν και αίτημα εξαίρεσης κατά των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέα της έδρας για μεροληψία. Αίτημα που χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτο καθώς υποβλήθηκε από άτομα που δεν είχαν δικαίωμα λόγου.

Στη διάρκεια των εντάσεων η κα Κωνσταντοπούλου απείλησε με μηνύσεις την έδρα για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταρρακώνουν τη συνταγματική νομιμότητα.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση κάνει λόγο για πολιτική πεζοδρομίου, εγκαλώντας την πολιτική αγωγή για τη συμπεριφορά της.

Στη δίκη παρευρέθηκε τόσο η μητέρα του δολοφονημένου Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, όσο και η αδερφή του Αρετή Γρηγοροπούλου, ενώ το παρόν έδωσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτώντας πανό και πετώντας τρικάκια.