τηλεργασία-με-μείωση-μισθού-819319
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.10.2021 | 15:06

Τηλεργασία με μείωση μισθού

Ως μία πολύ καλή ευκαιρία να αυγατίσουν τα κέρδη τους, μέσα από τη μείωση του μισθολογικού και του λειτουργικού τους κόστους, βλέπουν αρκετές πολυεθνικές εταιρείες την τηλεργασία, που επεκτάθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Τελευταία περίπτωση είναι η εταιρεία παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών PwC, η οποία ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα επιτρέψει στο σύνολο των 40.000 υπαλλήλων της, που εξυπηρετούν τους πελάτες της, να εργάζονται εξ αποστάσεως και να ζουν μόνιμα οπουδήποτε επιθυμούν.

Ταυτόχρονα όμως, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το μισθό σε όσους επιλέξουν την τηλεργασία, παρά το γεγονός ότι με την τηλεργασία η εταιρεία θα βγει ούτως ή άλλως κερδισμένη από τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, όπως ενοίκια γραφείων, έξοδα αναλώσιμων, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κλπ., τα οποία επωμίζεται ο ίδιος ο εργαζόμενος.

Να σημειωθεί ότι η «Google» επίσης έχει προσαρμόσει την αμοιβή των εργαζομένων της ανάλογα με τον τόπο εργασίας τους, με αυτούς που εργάζονται μόνιμα από το σπίτι τους να κερδίζουν εν δυνάμει λιγότερα χρήματα.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια προσωπικού της PwC, Γιολάντα Σιλς – Κόφιλντ, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η εταιρεία είναι η πρώτη που κατέστησε δυνατή την τηλεργασία για τους εργαζόμενους εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει. Το προσωπικό υποστήριξης της PwC και οι εργαζόμενοί της σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό και οι νομικές υπηρεσίες, που δεν συναντούν προσωπικά πελάτες, είχαν ήδη την επιλογή να εργάζονται πλήρως με τηλεργασία.

Οι εργαζόμενοι της PwC που επιλέγουν να εργαστούν με τηλεργασία θα έχουν την υποχρέωση να έρχονται στα γραφεία τους το πολύ τρεις ημέρες το μήνα για προσωπικές συναντήσεις, όπως οι σημαντικές συνεργασίες με την ομάδα εργασίας τους, οι επισκέψεις πελατών και οι συνεδρίες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Σιλς – Κόφιλντ.