τι-συνέβη-τελικά-με-τη-βραχονησίδα-και-470404
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.04.2018 | 19:21

Τι συνέβη τελικά με τη βραχονησίδα και τη σημαία -Οι τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύδει η κυβέρνηση φερόμενο επεισόδιο στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, ανατολικά της Ικαρίας. Όπως είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία που είχαν υψώσει Έλληνες σε «αμφισβητούμενη νησίδα». Καθώς φαίνεται, ο Μπιναλι Γιλντιρίμ αναφερόταν στην πρωτοβουλία τριών νεαρών από τους Φούρνους Κορσεών, οι οποίοι εμφανίζονται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Samos24.gr να υψώνουν την ελληνική σημαία. Άγνοια για το συμβάν εξέφρασε η περιφερειάρχης Βορείου Ελλάδος ενώ ο δήμαρχος Φούρνων επέμεινε πως «δεν κατέβηκε καμία ελληνική σημαία. Ούτε από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, ούτε από τις άλλες δύο βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων».

Εδώ και περίπου πέντε ώρες, οι αρμόδιοι παράγοντες των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτικού και Στρατού μαζί με στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να βγάλουν άκρη αν έγινε αυτό που δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αλλά και να καταλήξουν από ποια ελληνική νησίδα ή βραχονησίδα μπορεί να κατέβηκε η ελληνική σημαία.

Η κυβέρνηση δεν υποβαθμίζει καθόλου το θέμα τουναντίον «δίνει πολιτικά πολύ μεγάλη σημασία» ανέφεραν αρμόδιες πηγές. Ίδιες πηγές αναφέουν ότι έχουν ληφθεί «πολύ αυξημένα μέτρα ετοιμότητας και επιφυλακής σε όλες της βραχονησίδες» ώστε να αποφευχθούν κινήσεις «θερμοκέφαλων» είτε από ελληνικής πλευράς, είτε από τουρκικής και να οδηγηθούμε σε μια «επανάληψη τύπου Ιμίων».