τι-συμβαίνει-με-τον-γιώργο-τράγκα-διασ-894713
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.12.2021 | 08:22

Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Τράγκα -Διασωληνώθηκε

Διασωληνώθηκε μέσα στην νύχτα ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσώντας από κορωνοϊό, όντας ανεμβολίαστος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την Τετάρτη Γιώργος Τράγκας συνέχιζε να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, ωστόσο δεν ήταν διασωληνωμένος, ενώ λάμβανε εναλλάξ οξυγόνο είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που χορηγουν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερή, παρά την επιβάρυνση του οργανισμού του λόγω υποκείμενου νοσήματος -σακχαρώδης διαβήτης-  δημιούργησε αρχικά μικρή αισιοδοξία στους γιατρούς, που τηρούσαν στάση αναμονής. Ωστόσο τα ξημερώματα της Παρασκευής ο οργανισμός του έδειξε πως ήταν αναγκαία η διασωλήνωση.

Σημειώνεται δε πως ο Γιώργος Τράγκας είναι ανεμβολίαστος. Όπως είχε πει πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό στέλεχος του κόμματος του γνωστού δημοσιογράφου, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εμβολιαστεί είναι «επειδή έχει το ζάχαρο και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμφανίσει κάποια παρενέργεια, έκριναν οι γιατροί ότι έπρεπε να είναι στην ΜΕΘ».