τι-να-κάνετε-αν-χακάρουν-το-λογαριασμό-9508
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2018 | 19:18

Τι να κάνετε αν χακάρουν το λογαριασμό σας, στο Instagram

Αρχικά τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα και κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Ωστόσο, σταδιακά τα social media άρχισαν να γεμίζουν με αναφορές χρηστών του Instagram του δημοφιλούς μέσου διαμοιρασμού φωτογραφιών, ότι οι λογαριασμοί τους δέχθηκαν επίθεση από χάκερς.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα όταν διαπιστώθηκε ότι οι χάκερς προέρχονταν κυρίως από τη Ρωσία, ωστόσο, το πρόβλημα έγινε εμφανές: εκατοντάδες χρήστες έμειναν «κλειδωμένοι» έξω από τους λογαριασμούς τους, καθώς οι χάκερ αλλάζουν τα e-mail και τους κωδικούς.

Μάλιστα, οι «κλειδωμένοι» λαγαριασμοι παραμένουν σε κατάσταση νάρκης, αφού πρώτα οι χάκερς αλλάξουν το όνομα και τη φωτογραφία των χρηστών, ενώ το Instagram, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν έχει κατορθώσει ακόμα να ξεκλειδώσει τους λογαριασμούς.

Για την ώρα, το μυστήριο παραμένει, ενώ το Instagram συμβούλεψε τους χρήστες του να αλλάξουν τους κωδικούς τους, να τους κάνουν πιο δύσκολους και να αρνούνται πρόσβαση στον λογαριασμό τους από «ύποπτες εφαρμογές τρίτων».

Επίσης τους κάλεσε να αναφέρουν αμέσως αν διαπιστώσουν ότι κάποιος έχει μπει στο λογαριασμό τους από μέσο (υπολογιστή, κινητό, ταμπλέτα, κλπ) που δεν γνωρίζουν, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι οι λογαριασμοί θα χρησιμοποιηθούν για τη διασπορά fake news ή spam.

Πληροφορίες: Independent