τι-λένε-οι-ειδικοί-για-τις-κάλτσες-στο-σ-438530
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2018 | 11:28

Τι λένε οι ειδικοί για τις κάλτσες στο σεξ

Είναι μια αντρική συνήθεια που εκνευρίζει τις περισσότερες γυναίκες, την υποστηρίζουν όμως οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία, τα ζευγάρια που φοράνε κάλτσες στο κρεβάτι απολαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και συχνότερους οργασμούς.

Από τα 13 ζευγάρια που συμμετείχαν στη μελέτη, όσα φορούσαν κάλτσες κατά τη διάρκεια του σεξ ήταν πιο πιθανό να φτάσουν στην κορύφωση. Ειδικά για τις γυναίκες παρατηρήθηκε ότι από όσες δεν φορούσαν κάλτσες σε οργασμό έφτασαν μόνο οι μισές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από όσες φορούσαν κάλτσες ήταν 80%.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στο πλαίσιο συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Ανάπτυξης (ESHPD), τα κρύα πόδια είναι ένας απρόσμενος παράγοντας που μπορεί να χαλάσει την ερωτική διάθεση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας, είναι όμως ένα πρόβλημα που εύκολα διορθώνεται απλώς και μόνο φορώντας κάλτσες.

Τι άλλο θα κερδίσετε αν φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι

Σύμφωνα με μελέτη του 2007 από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Ολλανδίας (NIN) στην επιθεώρηση Physiology & Behaviour, όσοι φοράνε κάλτσες στο κρεβάτι καταφέρνουν να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα.

Ορισμένες γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης καταφέρνουν να μετριάσουν τα συμπτώματα που εκδηλώνουν φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι, σύμφωνα με ειδικούς από την Κλινική Κλίβελαντ στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, οι κάλτσες βοηθούν να αντιμετωπιστούν οι νυχτερινές εξάψεις, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται αρκετά ο ύπνος.

Οι κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου βοηθούν επίσης όσους πάσχουν από το σύνδρομο Ρεϊνό, καθώς αποτρέπουν το μούδιασμα και το μελάνιασμα των κάτω άκρων.

Πηγή:onmed.com