τι-καιρό-θα-κάνει-μέχρι-και-τον-δεκαπεν-520443
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2018 | 12:10

Τι καιρό θα κάνει μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και τον 15Αύγουστο, με τα ισχυρά μποφόρ να “χαλάνε” τη συνολική εικόνα της καλοκαιρίας μέχρι και τις 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι πολύ καλός ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και τον 15Αύγουστο, μόνο που οι βοριάδες από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 6-7 και κατά διαστήματα έως και τα 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Τρίτη 14/8.

Η θερμοκρασία αναμένεται σε πολύ καλά επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε χωρίς αυξημένη την υγρασία – κουφόβραση (εκτός από τη δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα όπου λόγω των εξασθενημένων ανέμων θα είναι κατά τόπους αυξημένη) και μόνο προς τον 15Αυγουστο υπάρχουν ενδείξεις για κάποια σταδιακή άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ανήμερα της Παναγίας θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανός μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως βορειοδυτικά.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανός μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλαλάξει σημαντικά.