τι-έδειξε-η-νεκροψία-του-43χρονου-που-πέ-842880
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.05.2022 | 08:17

Τι έδειξε η νεκροψία του 43χρονου που πέθανε στην καρέκλα του «Παπανικολάου»

Δεν το χωρά ανθρώπου νους το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 43χρονος «έσβησε» σε μία καρέκλα λίγες ώρες μετά το εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί.

Η οικογένεια του άνδρα θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του κορωνοϊού καθώς ο 43χρονος δεν υποβλήθηκε σε rapid τεστ κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο. «Δεν του κάνανε καμία εξέταση, δεν του κάνανε ούτε το Covid που είναι το πρωτόκολλο. Δηλαδή απαράδεκτο αυτό το πράγμα», είπε η αδερφή του 43χρονου μιλώντας στο MEGA.

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν επέτρεπαν αρχικά να γίνει η αναγνώριση της σωρού, καθώς διαπίστωσαν πως ο 43χρονος ήταν θετικός στον κοροναϊό.

«Στο νεκρό σώμα έκαναν τεστ και βγήκε θετικό». Μετά από 8 ημέρες και με παρέμβαση εισαγγελέα, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή η οποία όπως λέει η αδελφή του εκλιπόντος, έδειξε πως τελικά δε νοσούσε με κοροναϊό.

«Από τα ευρήματα της νεκροψίας έχουμε υπό διερεύνηση το σενάριο πνευμονικής εμβολής, δηλαδή θρόμβος ο οποίος ξεκίνησε από τα κάτω άκρα και έφτασε στους πνεύμονες και απέφραξε την αιμάτωσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι ακόμη σίγουρο, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές – ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα μας δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου». Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, η σύνταξη του ολοκληρωμένου ιατρικού φακέλου αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο πεντάμηνο.