τι-έχει-να-πει-ο-χάρης-ρώμας-για-τις-κατ-514152
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2021 | 21:38

Τι έχει να πει ο Χάρης Ρώμας για τις καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών

Τι έχει να πει ο Χάρης Ρώμας για τις καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών

Για έπαρση που οδήγησε ορισμένους συναδέλφους του σε ακρότητες των οποίων γίνεται μάρτυρας όλη η κοινωνία το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο ο Χάρης Ρώμας.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «Το Πρωινό» και μίλησε εκτενώς για τα φαινόμενα λεκτικής και ψυχολογικής βίας, αλλά και για τις καταγγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, με πιο πρόσφατη την καταγγελία των Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Χάρης Ρώμας: Παράσημο για εμένα να μου λένε συνάδελφοι πως τους προστατέψαμε

«Είναι μεγάλο παράσημο για εμένα και μεγάλη χαρά να τους ακούω να μου λένε πόσο καλά περάσανε και πώς τους προστατέψαμε, πώς τους βάλαμε σε ένα προστατευτικό κουκούλι και πόσο πολύ θα τους στοιχίσει ότι τελειώνει» είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας, αναφερόμενος σε συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε στην τηλεόραση και το θέατρο.

Ο Χάρης Ρώμας συνέχισε λέγοντας πως γνώριζε για κάποιες από τις υποθέσεις που έχουν βγει στη δημοσιότητα, έχοντας μάλιστα μιλήσει προσωπικά με ανθρώπους που βρέθηκαν αντιμέτωπο με τέτοιες συμπεριφορές.

«Υπάρχει ένας τρίτος σκηνοθέτης, τον οποίον εγώ δεν τον γνωρίζω ο οποίος καλεί διάφορα αγόρια και τους λέει “πρέπει να αυνανιστείς ενώπιόν μου”» είπε ο Χάρης Ρώμας και περιέγραψε πως ο Απόστολος Καμιτσάκης, ο νέος παπάς στο Καφέ της Χαράς, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εν λόγω άνδρα. «Ξέρετε με έχει φωνάξει κι εμένα αυτός και μου ζήτησε να αυνανιστώ…» είχε πει στον Χάρη Ρώμα ο ηθοποιός.

«Πληρώνουν γι’ αυτό που έχουν κάνει»

Αναφερόμενος στους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, των οποίων τα ονόματα έχουν εμπλακεί στις υποθέσεις, ο Χάρης Ρώμας είπε: «Εμένα η γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή πληρώνουν ήδη γι’ αυτό που έχουν κάνει. Πρέπει να υπάρχει μια ψυχραιμία στην αντιμετώπιση και οτιδήποτε λέγεται, πρέπει να λέγεται από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν».